Cellulitus


Het leuke aan miniaturen maken vind ik denk ik het veelzijdige. De ene keer ben je meubelmaker dan weer metselaar, schilder, kleermaker, bloemschikker, haha noem maar op.
Op internet en in boeken zoek ik dan ook steeds informatie over hoe iets in 1:1 gedaan wordt en dat probeer ik te vertalen op schaal.

Tijdens het schilderen van de ramen ging het steeds mis. De lak was te dik en er zaten een soort putjes in. Toen ben ik gaan zoeken bij een site over schilderen en je raadt het nooit: het heet sinaasappelhuid haha. Ik maar denken dat dat alleen een vrouwenkwaaltje was!



Ik heb toen het rollertje (dat dit probleem veroorzaakt) eerst even over een plastic bordje gehaald zodat de meeste verf eraf was.



Toen over de ramen en daarna met een kwastje
( heel klein beetje verf erop) nog even erover heen. En voilĂ  weg sinaasappelhuid.

O ging het in het echt ook maar zo makkelijk!

Verder is het dus nog steeds veel werk. Schuren, schilderen, drogen, schuren….jeetje het voelt alsof ik helemaal niet opschiet. Maar ja, het moet wel allemaal gebeuren.


Ik hoop snel weer wat meer te kunnen, dan kan ik tenminste ook verder met het zagen!

Hope I didn't shock you with the title and picture, but believe it or not, it's about painting!!

When I painted the windowframes the paint was too thick and had little bumps. I looked it up on the internet and there I found it: It's called "sinaasappelhuid", dutch for cellulite haha.

It's because of the roller I used. To get a smoother result you need to get as much paint of your roller as possible (I used a disposable plate) and when your done rolling, use a paint brush to go over your paintwork one more time. The result is very smooth and nice!


Groetjes evelien

Welcome


You want to follow my site, super! Come in and join the building fun!
Josje van http://josje-bouwt.blogspot.com/. Je maakt zo'n mooie dingen en bent echt een voorbeeld voor me!
Most of you already know Josje, she makes such beautiful things!
Your flowers and garden scenery are beautiful! I see you're also into sculpting now, yeah!
Katy from Spain at http://lasminisdekaty.blogspot.com/. Unfortunately I don't speak a word Spanish, but I love looking at your pictures.
Susan at http://susanshouses.blogspot.com/. When I look at your blog the header photo really makes me doubt, is it 1:1??? Nice!
Have a nice day!
Evelien

Van onderen! (Tumbling)

Welcome Jfolk from J LiL Roomer! Nice of you to join in here, hope you enjoy your visit!
You make lots of different miniatures and I like them all very much!

En natuurlijk nog welkom Hyacintara (Annemieke) en Jack! Annemieke heeft al verschillende projecten gemaakt en is nu bezig met een Harry Potter huis, erg mooi!! Ook haar huisdieren zijn het bekijken zeker waard, wat een snoepjes!

Jack, mijn "kleine" broertje (2 koppen groter en groeiende), heeft een erg mooie portfolio site voor zijn studie. Hij is ontzettend creatief, vooral met computers en pen en papier. Wauw, go bro!


Van de trap vallen is niet slim.....Zeker niet als je altijd al erg voorzichtig bent en dan toch vergeet om 's nachts even het licht aan te doen om de trap af te lopen. Tja, inmiddels zijn we bijna 2 weken verder en het doet nog steeds erg pijn. Zie roze olifantjes van de medicijnen haha, maar echt pijnstilling wil niet lukken. Dus het zagen van het huis wordt steeds uitgesteld.
Maar ik kan het toch niet laten om iets te doen dus ben ik druk met het maken van collages/moodboards voor de inrichting van het huis.














Heerlijk om bij weg te dromen! Maar er moet natuurlijk ook nog een heleboel ander werk verzet worden. Dus ben ik druk met het schilderen van de ramen in het mooie monumentengroen. Op de foto lijkt het alleen zwart?!

Dit zijn 2 schuiframen en ik moet er in totaal 8, dusssss....dat wordt even doorwerken!
groetjes evelien
Because of a tumble down the stairs my housebuilding is delayed. To stay creative (and sane ;) ) I'm making moodboards of how I want my house to look. And I'm also making and painting frames for sliding windows. And there are a lot of them!!
I have a bit more time for blogreading now and there are so much talented people out there!
Bye Bye!

Boswandeling en ramen

Ja, dat klinkt als een hele rare combinatie, maar het is allebei hier in huis!

Gisteren was ik namelijk bij de bouwmarkt om verf en andere spullen voor mn pphuis te halen en toen kwam ik deze leuke deurposter tegen. Ik kon hem niet laten liggen!

Dus na een heel kort behangklusje was dit het resultaat:


Erg vrolijk en lekker groen, je zou er overheen willen lopen ;)

Verder ben ik bezig met het maken van kozijnen en ramen voor het huis. Ik ben het bij aan t houden en foto's aan het maken, dus als het af is zal ik hier een workshopje plaatsen. Het is even wat werk, maar het resultaat is wel heel mooi.




Door het lijmen van 3 laagjes op elkaar ontstaat er een mooie uitsparing waar het "glas" in komt te vallen. Ik heb de ramen Monumentengroen geschilderd en de kozijnen worden een wittint. Zodra ik verder ben zal ik weer foto's plaatsen.


Ik geloof dat me nu een ander klusje te wachten staat, volgens mij wil de hond uit:



groetjes Evelien!







Posted by Picasa

Workshop windlicht

Tijdens de kladblogdag was er een pakketjesswap en hiervoor heb ik een workshopje gemaakt van een windlicht. We hebben er thuis 2 van op de vensterbank staan en ik vond ze erg leuk om na te maken.




Nu wil ik de workshop graag met jullie delen en daarom zet ik de werkbeschrijving hier neer.

Wil je het windlicht ook graag maken, maar heb je de materialen niet of vind je een pakketje makkelijker, dan verkoop ik ook pakketjes met beschrijving en materialen voor 5 euro. (excl. verzendkosten)

Veel plezier gewenst!


Workshop Windlicht


Inhoud pakket:

2 cocktailprikkers (lijmen en aandrukken)


stukje zwart karton
stukje sheet
dun zwart ijzerdraad
een kaarsje
zand

Zelf nodig:

liniaal en dun potlood
snijmat en scherp mesje (of een dun schaartje)
burolijm (dit droogt het mooist)
geodriehoek
dunne naald of prikpen
perforator
eventueel pincet

Voor je begint met deze workshop is het het gemakkelijkste als je eerst de hele tekst een keertje doorleest, zodat je weet welke onderdelen er zijn en hoe ze in elkaar zitten.



De bodem:

Teken op het zwarte karton een vierkantje van 1,15 x 1,15 cm en teken hieromheen een vierkant van 1,45 x 1,45 cm. Knip de hoeken (zwart gekleurd) weg en vouw de 4 overgebleven flapjes alvast omhoog en weer terug.

Knip uit het stukje sheet 4 keer het "glas", de afmetingen vind je op de tekening.
Lijm met gebruik van de cocktailprikker de smalste kant van het glas op de flapjes van de bodem. (het lijkt zo net de wieken van een molentje) Laat dit even drogen en vouw daarna de flapjes met het glas omhoog (90 graden).

De randen:

Teken de onderrand op het zwarte karton zoals hierboven en knip hem uit. Vouw de onderrand dan op de streepjes (om de 1,2 cm) en plak het geheel om de buitenkant van de flapjes en glas zodat deze stevig omhoog blijven staan. Let erop dat je over het plakrandje (het korte stukje van de onderrand) heen lijmt, dit ziet er mooier uit. Teken, knip en vouw daarna de bovenrand op dezelfde manier (vouwen om de 1,4 cm) en plak hiermee de bovenkanten van het glas aan elkaar (ook aan de buitenkant)

Nu zijn de zijranden aan de beurt. Omdat het dunne gevouwen reepjes zijn eerst een tip:
Vouw het karton netjes dubbel. (laat het gesloten liggen) Meet dan vanaf de vouwlijn 1,5 mm op verschillende hoogtes. Verbind de lijn en snij hierlangs af. Je hebt nu een lange reep van 3 mm met een mooie vouw in het midden. Knip hiervan nu 4 stukken van 3,65 mm
Met deze stukken verbinden we op de hoeken de onder- en bovenrand met elkaar. Gebruik de cocktailprikker om ook het glas ertussen goed aan te drukken en vast te lijmen.

De “spaken”:

We knippen nu van het zwarte draad 8 stukjes van 3,8 cm. Lijm deze kruislings op de 4 zijden van het windlicht. Breng alleen de lijm aan op de plek waar de randen van karton elkaar kruisen, zo blijft je glas er mooi uitzien.

Het deksel:

Teken de luchtrand en het deksel van de luchtrand op het zwarte karton en knip deze uit. Prik in de luchtrand met een dunne naald gaatjes zoals op de tekening. Rol hem daarna om een potlood heen en lijm zo vast. Het deksel van de luchtrand kun je nu hier bovenop plakken.

Het rondje in het deksel zelf is een perforatie met een gewone perforator. Omdat het vaak moeilijk is om hiermee precies te perforeren, kun je het makkelijkst eerst de perforatie maken en vanaf de buitenkanten van het gaatje aan alle kanten om de 0,55 cm een streepje zetten.
Deze streepjes verbind je dan met een geodriehoek loodrecht op elkaar. Je hebt dan een vierkant van 1,7 x 1,7 cm met een gaatje precies in het midden. Prik op de plek van de stipjes een gaatje in het deksel en lijm hierin een stukje van het zwarte draad van 3,2 cm. Dit is het hengsel. (Je kunt dit van te voren al een beetje rond maken om een potlood of stift)
Als je tenslotte de luchtrand (met het dekseltje erop) bovenop het gaatje van het deksel lijmt, is je windlicht af!!

Je kunt hem nu vullen met het kaarsje (eventueel vastlijmen) en het zand. Maar misschien wil je er wel heel iets anders in maken?! Ik zou het leuk vinden om een foto van je gemaakte windlicht te zien. Ik plaats hem dan eventueel op mijn site met je naam erbij. Laat maar even weten of je dit leuk vindt.

Als er verder nog vragen of opmerkingen zijn dan hoor ik het graag.
Mijn emailadres is:
eefminis@gmail.com

Ik hoop hier in de toekomst ook meer workshopjes op te zetten, tot ziens!

groetjes Evelien




via via

Welkom Fily (mam, wat leuk!) en Hannajaleijona, leuk dat jullie me komen volgen!

Via via kom je vaak op de leukste sites terecht.


Vandaag vond ik een site over Timothy Richards. Hij maakt de meest realistische en qua architectuur correcte beelden van beroemde gebouwen. Op zijn site staat een filmpje over hoe dit proces in zijn werk gaat en ik vond het wel leuk om dit met jullie te delen, ook al is het net iets anders dan het bouwen van poppenhuizen.






http://www.timothyrichards.com/how_your_model_was_made.htm

Veel plezier met kijken!

Welcome to Hannajaleijona! I went and visit your site and you make beautiful things! Nice to have you as a follower. In the link above you'll see how very known buildings are made out of plaster. They are very accurate and beautiful.

Enjoy!

groetjes evelien

Miniborduren

Welkom Debby en Jody, leuk dat jullie me de eer hebben gedaan om mijn eerste volgers te worden! Ik hoop dat ik net zoveel moois op mn site kan gaan zetten als jullie, ik ben een fan!

Borduren en handwerken vind ik erg leuk en af en toe maak ik ook iets in 1:12.
Op dit moment ben ik bezig met een serie schilderijtjes. Ik wil het uiteindelijk in mijn huis gaan hangen met wat gedroogde en getekende bloemen allemaal in leuke bijpassende lijstjes. Een hele bloemrijke muur dus ;)

Het eerste geborduurde schilderijtje is af:




Nog een paar te gaan!

Ondertussen ben ik ook druk met het werken aan het huis. Helaas heeft de zaagman van de bouwmarkt schots en scheef gezaagd, dus het is nu vooral veel vijlwerk, maar ik ben ook al begonnen met het uitzagen van ramen. Het begint langzaam een beetje vorm te krijgen en ik geniet er erg van!

groetjes evelien